Bel ons

Een Finse True Crime nu bij jou in de woonkamer

And Here Happened A Murder, Chronosphere | Yle

Dacht je dat het onmogelijk was om rechtstreeks in het hoofd van een moordenaar te stappen en zijn gedachten helder te horen? Denk opnieuw! Met dit baanbrekende Chronosphere-project hebben we samen met de Finse omroep Yle een unieke computerervaring gecreëerd. En nu is het tijd om deze beleving naar een nog hoger niveau te tillen met augmented reality!

Stap in de duistere wereld van misdaad en ontdek de verbijsterende geheimen van een moordenaar. Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van augmented reality en volumetric video kunnen we jou de kans bieden om deze true crime documentaire op een compleet nieuwe manier te ervaren. Samen met Dutch Rose Media hebben we de volumetric moordenaar opnieuw tot leven gebracht, zodat jij in de gedachten van deze moordenaar kan stappen om alles vanuit een ander perspectief te beleven.

And Here Happened a Murder - Perspective from floor

Stap nu binnen in een wereld van intrige, waar de grenzen tussen realiteit en fictie vervagen. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Download snel deze unieke augmented reality beleving in de App Store of Google Play en laat je onderdompelen in een avontuur dat je nog lang bij zal blijven. Het is tijd om de deuren te openen naar een nieuwe dimensie van true crime, waar alles op een andere manier beleefd kan worden.


Chronosphere | And Here Happened a Murder

We nemen je mee naar het Finland van 1918. Midden in de roerige burgeroorlog die hier woedt wordt een moord gepleegd. Flash forward naar nu. Specifieker: naar de unieke 3D-proeftuin van onderzoeksprogramma Chronosphere van Effenaar Smart Venue en 4DR Studios. Hier experimenteerden we met de Finse omroep Yle met de combinatie van true crime documentaire en volumetric video.  

And Here Happened a Murder is de intrigerende naam van de docu die de hoofdrol speelt in dit bijzondere experiment, vermomd als desktopgame. Hiermee wilde de omroep onderzoeken of het publiek zich beter in de slechterik kan verplaatsen als het verhaal verteld wordt in volumetric video. Hiervoor realiseerden we via Chronosphere de digitale productie van één hoofdstuk. Hierin wordt de gebruiker op de plaats delict geconfronteerd met de moordenaar en zijn gedachten.  

Voor het experiment speelde de ene groep een gewoon computerspel, de andere de volumetric-versie. En wat blijkt? De volumetric video-technologie zorgt dat experience realistischer aanvoelt, waardoor de testpersonen uit de volumetric-groep zich echt een betrokken onderdeel van de scène voelden. Ook een belangwekkende uitkomst: de spelers van de volumetric videogame hadden minder klachten over duizeligheid, misselijkheid of hoofdpijn dan de andere groep. Voorzichtige conclusie: volumetric video verhoogt de beleving en verlaagt negatieve reacties. Mooie uitkomst van een mooi experiment! 

Mede mogelijk gemaakt door Metropool Regio Eindhoven en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.