Bel ons

Research

De grens tussen de echte en de digitale wereld wordt steeds dunner. Mixed, Virtual en Augmented Reality vermengen zich steeds meer met onze ‘ware’ realiteit. Technologie gepaard met interessante mogelijkheden om mooie verhalen te vertellen, met een hoofdrol voor 3-dimensionale, digitale personen.

Wat zijn de mogelijkheden van Volumetric Video Capture? Wat zijn de beperkingen, wat zijn de veranderingen en welk effect heeft digitaal op een reëel publiek? Een nieuwe vorm technologie zoals Volumetric Video Capture heeft onverwachte kanten.

Chronosphere

Chronosphere biedt de mogelijkheid om al deze vragen te onderzoeken en te valideren binnen de professionele omgeving van 4DR Studios aan de Effenaar. Een unieke, wereldwijd ongeëvenaarde structuur. Geen enkel ander initiatief verbindt de creatieve industrie en wetenschappelijk onderzoek zo met Chronosphere.

Chronosphere verenigt creatieve contentmakers, relevante onderzoeksinstituten en de industrie om samen deze nieuwe, digitale realiteit te verkennen en grenzen te verleggen. Door volop mogelijkheden te bieden om te experimenteren en ervaringen te delen in een professionele omgeving. Volumetric Video Capture technologie maakt het mogelijk om een persoon tot in het kleinste detail in 3D te filmen, nauwelijks te onderscheiden van een echte persoon. Een geloofwaardig digitaal persoon, vertrouwd door het grote publiek.

Chronosphere werkt nauw samen met 4DR Studios, een van de weinige Volumetric Videostudio’s over de hele wereld (en de enige in de Benelux) die deze geavanceerde technologie aanbiedt. Chronosphere is een R&D programma van Effenaar Smart Venue en onderzoekt virtual beings met volumetric video. Chronosphere wordt ondersteund door ClickNL/RVO, Metropoolregio Eindhoven en 4DR Studios.

Chronosphere in the media

Emerce, Innovation Origins, NU.nl: “Half miljoen euro voor onderzoek naar digitale 3D scans van personen voor Effenaar Smart Venue-project Chronosphere.”

Academy of International Extended Reality (aixr): “Future Static: No Show Without an Artist.”

Effenaar 50: “Future Static: Geen show zonder artiest.”

Academy of International Extended Reality (aixr): “Chronosphere: A Unique 3D Testing Ground That Creates And Shapes The Volumetric World With You In It – Part One.”

Academy of International Extended Reality (aixr): “Chronosphere: A Unique 3D Testing Ground That Creates And Shapes The Volumetric World With You In It – Part Two.”