Bel ons

The imaginary friend

The imaginary friend, Studio Biarritz

Word een denkbeeldige vriend! Een rouwend kind heeft moeite om de realiteit van de fantasie te scheiden. Hij creëert JOU – zijn (denkbeeldige) vriend – om de monsters in zijn geest te bevechten. Hoewel jullie samen plezier hebben, raakt hij steeds meer los van zijn omgeving… Help je mee, of maak je de zaken alleen maar erger?

The Imaginary Friend nodigt je uit om deel te nemen aan de levendige verbeelding van Daniel, een rouwende achtjarige die worstelt met de grens tussen realiteit en fantasie.

Word Daniels denkbeeldige vriend en laat hem zijn wereld met je delen. Ontdek zijn vreugden en zorgen, en help hem zelfs frontaal tegen zijn demonen te vechten. Maar terwijl je samen tijd doorbrengt, begrijpt Daniels omgeving het niet helemaal. Waarom praat hij tegen zichzelf? Is hij gek? Wanneer zijn vader van plan is hem te repareren, moet Daniel zijn gevoelens achterhalen voordat hij zich volledig loskoppelt van de realiteit…

Met zijn unieke kijk op het vertellen van verhalen en de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van VR presenteert The Imaginary Friend een intieme ervaring die ongeëvenaard is in het VR-landschap. Daniel ziet, praat en communiceert met je, waardoor je een diep persoonlijke band met de jongen kunt opbouwen. Door middel van interactieve gameplay breng je niet alleen het verhaal vooruit, maar neem je ook actief deel aan Daniels leven.

Geschreven en geregisseerd door Steye Hallema.

Synopsis

De achtjarige Daniel heeft onlangs zijn moeder verloren… Nu zijn gevoelens helemaal in de war zijn, is hij diep bang dat de Kill Ghosts eropuit zijn om zijn gelukkige herinneringen aan haar te achterhalen! Om ze te bestrijden, bedenkt hij JOU, de speler. Eindelijk iemand om mee te praten, begint hij opgewonden zijn wereld met jou te delen. Hoe meer Daniel echter met je omgaat, hoe meer de wereld om hem heen begint te twijfelen aan zijn gezond verstand. Praat hij tegen zichzelf? Gepest door zijn klasgenoten, trekt Daniel zich verder terug in zijn verbeelding. Een bezorgde vader probeert tussenbeide te komen en neemt Daniel mee naar de ‘head-fixers’!

Na het bezoek aan het ziekenhuis weet Daniel niet meer zo goed wat echt is en wat verbeeld is. Hij probeert je met geweld uit zijn gedachten te verwijderen. Zodra de Kill Ghosts echter opnieuw aanvallen, keer je terug. Wanneer de monsters de overhand krijgen, vluchten jij en Daniel. De woorden van Daniels moeder geven kracht en helpen Daniel beseffen dat hij zelf de controle heeft over zijn verbeelding.

The Imaginary Friend is een productie van Studio Biarritz in coproduction met Submarine Channel (NL) en Cassette for timescapes (Belgium), in samenwerking met 4DR StudiosWildvreemdDemuteAPVIS en Dat!school.

Status: Uitgebracht!
Wereldpremière @ la Biennale di Venezia, Venetië Immersive 2023
Genomineerd voor een ‘Gouden Kalf Digitale Cultuur’, Nederlands Filmfestival 2023
Geselecteerd voor een ‘Game & App Award’, CINEKID 2023

Bron:https://studiobiarritz.nl/project/the-imaginary-friend/