Bel ons

Veiligheid voorop!

VR Safety Training, Koole Terminals

Veiligheid staat bij Koole Terminals voorop. Ze waren op zoek naar een creatieve oplossing om medewerkers te betrekken bij het identificeren en rapporteren van veiligheidsproblemen. Traditionele trainingsmethoden hebben hun beperkingen en ze zochten een manier om een oprecht meeslepende beleving te faciliteren.

We hebben een op maat gemaakte VR-trainingsapp ontwikkeld die deelnemers onderdompelt in een virtuele omgeving, waar ze worden uitgedaagd om veiligheidsproblemen te identificeren en te rapporteren. Het gaat niet alleen om het begrijpen van de concepten, maar om ze te ervaren in een veilige, gecontroleerde en realistische setting. Deze VR-trainingsapp voor Oculus Quest is ontwikkeld om veiligheidsbewustzijn en -rapportage binnen het bedrijf te verbeteren.

De resultaten overstijgen de verwachtingen! De participerende teams van Koole Terminals leren niet alleen over veiligheid, maar nemen actief deel aan het proces. Hun prestaties worden bijgehouden en er is een vriendelijke competitie tussen teams ontstaan. Dit heeft een open dialoog over veiligheid op de werkvloer bevorderd, waardoor het een collectieve verantwoordelijkheid is geworden.

Wat dit project extra relevant maakt is dat onze VR-trainingsapp is gebouwd op een modulair framework. Dit betekent dat dezelfde innovatieve aanpak kan worden toegepast voor andere bedrijven en sectoren, waardoor verbeterde veiligheidstraining toegankelijk wordt voor een breder publiek.

Wij geloven dat immersive VR-training de toekomst is van veiligheid op de werkvloer, en onze samenwerking met Koole Terminals is nog maar het begin. We kijken er naar uit om veiligheidstraining voor organisaties over de hele wereld te transformeren.

Onderzoekspartner: Breda University of Applied Sciences

, , ,