Bel ons

Innovatieve Hardt Hyperloop-technologie: een duik in de toekomst van vervoer

Hyperloop promo, Chronosphere | Hardt Hyperloop | Twisted

De Hyperloop is een veelbelovende technologie voor vervoer van mensen en goederen, die sneller en energiezuiniger is dan zowel de luchtvaart als de hogesnelheidstrein. Hardt Hyperloop is wereldwijd een van de leidende hyperloop partijen en realiseerde Europa’s eerste hyperloop testfaciliteit op volle schaal. 

De hyperloop, welke voor velen een science fiction achtige uitstraling heeft, doet voor menig persoon nog te veel vragen oproepen die bijdragen aan een negatief sentiment. Alleen door actieve betrokkenheid, het tonen en laten beleven van de hyperloop kan er worden toegewerkt naar meer begrip en support onder een bredere doelgroep. Gedurende het Chronosphere project is er onderzocht of het gebruik van volumetric video, toegepast in een realistische 3D omgeving, het adoptieproces van een nieuwe vervoersmobiliteit als hyperloop bevordert.

In februari 2021 zijn er 9 medewerkers van Hardt Hyperloop gefilmd bij onze volumetric capturing stage. Vervolgens zijn deze volumetrics door het bedrijf Twisted in een 3D omgeving geplaatst. Zowel op het station als in de hyperloop zijn deze volumetric karakters geplaatst. Deze karakters bewegen in een vooraf vastgestelde cyclus een bepaalde actie waarbij middels een tracking systeem ook beperkte interactie plaatsvindt met de eindgebruiker. 

De ervaringen van de testpersonen kunnen over het algemeen als zeer positief worden beoordeeld. Niet alleen omdat het hun eerste ervaring was met de kracht van volumetric video, maar ook omdat zowel het station als het voertuig als zeer impactvol werden ervaren. 

Volgens de testpersonen droegen de volumetric karakters bij tot hun positieve perceptie van de hyperloop. Met de gegeven resultaten kan er een positief verband gelegd worden tussen de aanwezigheid van de volumetric karakters en de realistische 3D omgeving.

Mede mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Metropool Regio Eindhoven, 4DR Studios en Effenaar.