Bel ons

Drunk Zombie Duelists: een oneindig duel

Drunk Zombie Duelists, Chronosphere | Reality+

Dit project mengt niet alleen genres, maar ook technologieën. Terwijl de dialoog en de komedie gefilmd worden met stereoscopische 360 camera’s, zijn de gevechten opgenomen bij de volumetric capturing stage van 4DR Studios.

Dit creëert een niveau van interactie en directheid dat ernstig ontbreekt bij gevechten in gewone 360 films/shows. Wat de Matrix-films deden voor schermgevechten met “bullet-time”, zullen volumetric opnames doen voor Drunk Zombie Duelists.

Jean en Pierre zijn geboren in de 17e eeuw; deskundige zwaardvechters en de beste vrienden. De 17e eeuw is ook, technisch gezien, toen ze stierven … of, nog technischer, toen Pierre Jean doodde in een duel. Maar dan 10 jaar later wordt Pierre onlosmakelijk teruggetrokken naar dezelfde bossen waar hij zijn vriend vermoordde. Alleen om Jean’s lichaam daar nog te vinden, nauwelijks beginnend te ontbinden …die dan wakker wordt.

Na het opdrinken van de wijn die Pierre heeft meegebracht, vechten ze opnieuw. Deze keer doodt Jean Pierre. Echter, tien jaar later, terug op dezelfde plek, wordt Pierre wakker om Jean over hem heen te vinden staan met een krat wijn. En uiteindelijk, stomdronken, vechten ze opnieuw.

Hun oorspronkelijke duel werd uitgevochten in het vervloekte bos van Hallerbois en nu moeten ze elke tien jaar opnieuw met elkaar vechten of het bos nooit meer verlaten. Eén sterft, één loopt tien jaar vrij rond. Maar tien jaar later wordt de winnaar van het vorige duel onvermijdelijk teruggetrokken naar het bos en moeten de twee opnieuw vechten, en opnieuw, en opnieuw. Zou je niet een paar drankjes nemen om elke tien jaar je zombie BFF te bevechten en te doden (en om de onsterfelijke-zombie ennui te bestrijden)? Drinken, komedie, vechten en zombies …wat wil je nog meer?

Deze 5-7 minuten durende, vijf afleveringen durende, 360 volumetric opnameserie volgt Jean en Pierre door meer dan 250 jaar heen, helemaal tot het heden, terwijl hun vriendschap zich ontvouwt, instort, stagneert, opbloeit, terwijl ze elkaar steeds opnieuw vermoorden… en opnieuw. We zullen te weten komen dat Jean vanaf het begin verliefd is geweest op Pierre. Maar dit zal uiteindelijk weinig betekenen voor Pierre omdat zijn hart te zeer beschadigd is door de vele dode liefdes die hij in de wereld heeft achtergelaten. Dit, samen met zijn ontdekking van andere vervloekte individuen die op aarde rondlopen, heeft hem bewezen dat hij en Jean onsterfelijk zijn en boven de mensheid en elke morele code staan. Hij zweert zijn tijd buiten het bos door te brengen om de planeet te regeren en verwoesting aan te richten. Het verhaal eindigt met Jean die zweert Pierre voor eeuwig in het bos te houden, terwijl ze strijden om het lot van de mensheid. 

Mede mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Metropool Regio Eindhoven, Effenaar en 4DR Studios.

,