Bel ons

Leren dementie te begrijpen

Into D’mentia, Chronosphere | IJsfontein

Een zorgtaak kan kwalitatief beter worden ingevuld en worden opgebracht vanuit begrip en inlevingsvermogen. Meer begrip en inlevingsvermogen rondom dementie creëren én de kwaliteit van leven vergroten, is dan ook waar Into D’mentia voor staat.

Waar in 2012, in samenwerking tussen verschillende zorginstellingen en universiteiten, een reizende interactieve exhibit is ontwikkeld, is er ongeveer 10 jaar later gekeken hoe deze ervaring naar een grotere groep mantelzorgers verspreid kan worden – zonder de logistieke problemen van het vervoeren van een container. Hiermee werd Into D’mentia VR geboren. 

Tijdens het Chronosphere onderzoek hebben we samen met IJsfontein gekeken naar de kracht van volumetric captured personages om de persoonlijke interactie geloofwaardig over te laten komen tijdens de VR-beleving. 

De resultaten van dit onderzoek waren zo positief dat er in 2022 al een vervolg is gekomen op het project om meerdere scenario’s uit te werken. Gefascineerd of nieuwsgierig geworden naar het project? Op onze blog vind je een uitgebreid artikel over dit project. 

Mede mogelijk gemaakt door Metropool Regio Eindhoven en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

,