Bel ons

Het Spaanse elftal in onze studio in Madrid

In mei 2022 hebben we het Spaanse nationale voetbalelftal mogen filmen. Hiervoor hebben we onze studio opgepakt en vervoerd naar Madrid. In onze groene emmer kwamen ze allemaal langs, van Unai Simon tot Pau Torres. En allemaal waren ze onder de indruk als ze zichzelf als 3D volumetric video terugzagen. 

Hemelvaartsdag 2022 – voor de meeste mensen een vrije dag, maar voor ons een dag om de studio af te bouwen. Af te bouwen?! Jazeker, want de studio moet in een vrachtwagen richting Spanje, voor het einde van de dag. Alle handen aan dek dus! In een halve dag is de hele studio afgebouwd, in flight cases gestouwd, ingeladen in de vrachtwagen en vertrokken. 

Het 4DR Studios team vertrekt een paar dagen later richting Spanje, en eerlijk gezegd, het moment van opluchting is groot als ook de vrachtwagen met de studio heelhuids arriveert. En dit allemaal op een wel heel unieke locatie, namelijk bij La Ciudad del Fútbol de la Real Federación Española de Fútbol – oftewel het hoofdkwartier van de Koninklijke Spaanse Voetbalbond en het officiële trainingscentrum van het Spaanse voetbalelftal.

De grote dag

Op 30 mei mochten we de sterspelers van Spanje ontvangen in onze studio! Eerst buiten de studio een kleine doorloop van het script en daarna voor de opname in wat wij liefkozend onze groene emmer noemen.

Iedere speler heeft een aantal shots opgenomen, waaronder een still en een signature beweging. Zo duikt Unai Simón neer op de grond om een – denkbeeldige – bal tegen te houden en laat Dani Olmo zien hoe hij zijn doelpunt viert. 

Na de opnames werd een pre-render gemaakt van een aantal frames, waarmee de spelers direct feedback kregen. 

Oog voor detail

Wat tijdens deze preview renders goed te zien was, waren de details die de camera op heeft gepakt. Van tattoos tot het tenue, maar ook de noppen onder de voetbalschoenen werden haarscherp omgezet in 3D. In de onderstaande afbeeldingen is goed te zien hoe de noppen eruitzien, maar ook hoe deze zouden aanvoelen. Deze kwaliteit van 3D en levensechtheid is typisch voor volumetric video.

Ook na post-productie van deze beelden bleef dit detail-niveau beschikbaar. Maar de volledige beweging is dan pas goed zichtbaar en geeft Matrix-achtige camera shots waarbij je mid-air het beeld vertraagt en eromheen kunt draaien.

Eindeloze mogelijkheden

Fan engagement is op dit moment de nummer 1 reden voor sportorganisaties om volumetric assets in te zetten. Met PSV hebben we hiervoor al verschillende toepassingen ontwikkeld, van stadion tour tot unieke fan cam. En samen met de KNVB hebben we mogelijk gemaakt dat tijdens corona alle spelers van Oranje bij de fans thuis hun doelpunt vierden.

Naast de Augmented Reality concepten, zijn er uiteraard ook nog genoeg mogelijkheden om deze volumetric assets te gebruiken in een Virtual Reality productie. Denk hierbij aan een virtual reality game, waarbij je penalty’s mag schieten met David Raya en Unai Simón. 

Eindeloos veel toepassingen met volumetric video. Benieuwd geworden naar een aantal voorbeelden van bestaande concepten? Check de rest van ons portfolio en neem contact met ons op als je wilt weten hoe jouw concept gebruik kan maken van volumetric video.

02-06-2023
,