Bel ons

Een spookachtige heropleving: The 7th Guest VR

Ontmoet de volumetric karakters in de VR versie van The 7th Guest

“The 7th Guest” is een klassiek interactief puzzelspel dat werd uitgebracht in 1993. Ontwikkeld door Trilobyte en uitgegeven door Virgin Interactive Entertainment, was het een van de eerste spellen die gebruik maakten van full-motion video (FMV) technologie. En nu, in 2023, zal The 7th Guest een van de eerste VR games worden welke gebruik maakt van volumetric video. 

Op 1 juni 2023 kwamen uitgever Vertigo Games en co-ontwikkelaars Vertigo Studios Rotterdam en Exkee met een spannende nieuwe project onthulling; The 7th Guest VR. Een virtual reality reimagining van het interactieve mysteriepuzzelavontuur, dat een revolutie teweegbracht in PC-gaming – om nu een revolutie teweeg te brengen op de Meta Quest 2, Quest Pro, Meta Quest 3, PS VR2 en PC VR.

Door middel van innovatieve VR-gameplay en de interpolatie van live-action, volumetric storytelling, nodigt The 7th Guest VR spelers uit in een grandioos landhuis vol cryptische geheimen en uitdagende puzzels. En dit allemaal terwijl ze het mysterie rond de sinistere eigenaar van het landgoed, speelgoedmaker Henry Stauf, proberen te ontrafelen.

Volumetric video in The 7th Guest

Volumetric video in een VR-game biedt een realistische en meeslepende ervaring, waarbij gebruikers interactie kunnen hebben met echte mensen en objecten in een driedimensionale vorm, wat zorgt voor een diepere immersie en een natuurlijke verkenning van de virtuele omgeving. 

Hoe deze volumetric captures precies gebruikt zijn in The 7th Guest houden we nog eventjes geheim. Maar wat we wel kunnen zeggen is dat we mega trots zijn dat we onderdeel hebben mogen zijn van deze game! 

Succes smeedt zich door samenwerking

De VR-versie van The 7th Guest is ontwikkeld met goedkeuring en overleg van Rob Landeros, van Trilobyte Games, de oorspronkelijke ontwerper van het spel. Arcturus heeft onze de volumetric scènes tot leven gebracht door middel van optimalisatie met behulp van hun tools. De muzikale score, geschreven door Jonathan van den Wijngaarden, dient ook als een oprecht eerbetoon aan het originele werk van ‘The Fat Man’ George Sanger, met de extra eer dat het is geproduceerd met zijn gewaardeerde zegen.

Je kunt de originele nummers van George “The Fat Man” Sanger voor The 7th Guest hier beluisteren https://thefatmanandteamfat.bandcamp.com/

22-06-2023
,