Bel ons

Reizen naar het verleden

Brabant Remembers, Visit Brabant

Met de nieuwste versie van de Brabant Remembers app is het mogelijk een tijdreis te maken naar vijf waargebeurde verhalen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De geschiedenisboeken mogen aan de kant worden geschoven, want samen met jouw persoonlijke gids Flo maak je een unieke reis naar het (Brabantse) verleden. Per verhaal stap je door een virtuele poort, zo reis je bijvoorbeeld terug naar het oude station in Vught en ben je in een ander verhaal ooggetuige van wat er zich vroeger heeft afgespeeld op het slagveld in Overloon.

Door deze tijdsreis naar het verleden maak je kennis met vijf oorlogshelden die een grote rol hebben gespeeld in én voor Brabant. Zo ontmoet je stationschef Willem Jooren, die onder het wakende oog van de Duitsers gedeporteerde Joden hielp te ontsnappen. Of tankbestuurder Bob Dare, die in het vuur van de strijd voor de keuze stond om zichzelf of zijn gewonde kameraden te redden.

Door in deze virtuele poorten te stappen bevind jij je samen met deze – in volumetric video opgenomen – oorlogshelden in een compleet andere wereld. Dat betekent dat ook jij onderdeel wordt van deze verhalen en voor diverse dillema’s staat, want als jij in hun schoenen zou staan … welke keuzes zou jij dan maken?