Bel ons

Clouseau

Clouseau – Tweesprong, Warner Music Benelux

“De impact, met name op promotioneel vlak, is groot geweest. Zo heeft het Belgische journaal zelfs een item gewijd aan het project en is het verder breed opgepakt in de Belgische media. Ook vanuit de fans was de feedback vooral positief. Dit was zeker gezien de oudere doelgroep van Clouseau en het disruptieve karakter van het project nog spannend.“

Warner Music Benelux

In de jaren tachtig bracht de introductie van de videoclip een enorme verandering in de mogelijkheden van storytelling rondom een nummer. Het versterkte de intensiteit van de connectie tussen nummers, bands en fans. Voor de videoclip waren er enkel gefilmde Tv-optredens, zoals bij TopPop. De videoclip gaf artiesten de mogelijkheid om het verhaal van een nummer en de rol die zijn daarin speelden te visualiseren. Dit alternatief op de wat statische Tv-optredens en interviews gaf een boost aan het bereik van hun muziek. Waar videoclips eerst alleen op Tv te bekijken waren, zijn ze nu overal online beschikbaar op allerlei platforms. 

En nu is er een nieuw tijdperk aangebroken. Met augmented reality zal er op een nieuwe manier voor visual engagement gezorgd kunnen worden. Waar dit eerder al te zien is geweest bij Eminem en Madonna, mag ook Clouseau zich aan dit rijtje toevoegen. 

Samen met Warner Music Benelux hebben we, als eerste in de studio, Clouseau mogen opnemen! In totaal hebben we drie augmented reality videoclips mogen ontwikkelen, welke te bekijken zijn in de “Tweesprong” app. 

Door Clouseau te filmen in volumetric zullen ze levensecht op iedere willekeurige plek geplaatst kunnen worden om hun unieke videoclip te tonen. Met de combinatie van visuele elementen wordt het verhaal van het nummer voor de gebruiker erg boeiend om te bekijken. Dompel jezelf onder in de nummers van Clouseau en download snel de “Tweesprong” app om deze nieuwe manier van videoclips te ontdekken!

Mede mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Metropool Regio Eindhoven, 4DR Studios en Effenaar.

, ,