Bel ons

International Film Festival Rotterdam | 4DR Studios Award 2022: Confident

Vol vertrouwen een start maken met volumetric video dankzij IFFR Pro

Op woensdag 2 februari 2022 hebben wij deelgenomen aan onze eerste IFFR Pro Days in Rotterdam. Als trotse partner hebben we tijdens deze dagen onze eerste 4DR Studios Award uit mogen reiken; een award om het mooiste immersieve project een kickstart te geven. 

Met twee man sterk, Natasja Paulssen en Steye Hallema, werden er gesprekken gevoerd met de finalisten voor de 4DR Studios Award. Eén voor één interessante projecten welke een volledig immersive beeld voor ogen hebben. Maar er kon er maar één de winnaar zijn. Voor ons was dit het project Confident, van Jérôme Blanquet en Bertrand Jeandel, geproduceerd door Maneki Films en Wise Bird. 

Wat voor ons opviel in dit project is de wens om humor te gebruiken in combinatie met een team dat volgens ons de capaciteit heeft om iets te doen op een zeer hoog technisch niveau. We zijn erg benieuwd wat hieruit komt. 

– Natasja Paulssen en Steye Hallema

Met de 4DR Studios Award kreeg het team ook de mogelijkheid om een dag in de volumetric capture stage te filmen voor hun project. Hierdoor hebben we samen een kickstart gegeven aan het gebruik van volumetric video in het project Confident. Iets waar we nu met genoegen op terug kunnen kijken – én de volgende stappen kunnen delen!

Het project Confident

Het verhaal van Confident gaat over een geluksassistent. Sinds 2044 zijn deze vroege modellen van kunstmatige intelligentie die emoties kunnen reguleren op de markt verschenen. In real time maken ze alle mensen gelukkig, perfect volgzaam en gretig om iedereen te behagen. 

De Confident weet alles over zijn eigenaar: zijn of haar affiniteiten, zwakheden, angsten… Schaduwadviseur en hormoonregulator, Confident is op de hoogte van elke beslissing en emotie van zijn gastheer. Hun effectiviteit heeft de meest sceptische het zwijgen opgelegd en richtlijn C84A19, welke Confidenten verplicht maakt voor alle meta-burgers, werd bijna unaniem aangenomen. Vandaag, 2044, lijkt het geloof in Confidenten onwankelbaar.

In 2051 is iedereen uitgerust met een geluksassistent. Maar enkele minuten geleden is de gebruiker Rudy in een lethargische toestand aangetroffen na een verbindingsfout tussen zijn Confident en de centrale server. 

In dit komische interactieve onderzoek in virtual reality, ben jij de onderzoeker en moet je uitzoeken wat er is gebeurd…

Nieuwe nominatie

We zijn nu alweer een jaar verder, waarin we samen met Maneki Films en Wise Bird de volumetric opnames gemaakt hebben. De lancering van de interactieve virtual reality experience komt hierdoor weer een stapje dichterbij. En dit is niet onopvallend gebleven bij andere partijen. De eerste beelden van Confident zullen namelijk te zien zijn op de XR Development Market, tijdens het evenement NewImages Festival, in Parijs!

De XR Development Market is de jaarlijkse ontmoetingsplaats waar toekomstige immersieve kunstmeesterwerken tot leven komen en hun financieringsmodel vinden. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar brengt het onafhankelijke kunstenaars en producenten, op zoek naar financiering en partners, samen met leiders uit de industrie en culturele spelers die zich inzetten voor deze unieke werken.

Graag zouden wij Maneki Films en Wise Bird veel succes willen wensen tijdens dit Parijse evenement. We zijn erg benieuwd naar de reacties van het publiek op de eerste beelden van dit leuke project!

04-04-2023
, ,