Bel ons

4DR Studios, 4DViews én Digital Humans op de Immersive Tech Week

Een week vol verbazing in het virtuele universum 

Van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december 2022 staat de Doelen in Rotterdam helemaal in het teken van immersieve technologie. Vijf dagen lang is Immersive Tech Week de ontmoetingsplek voor creativiteit, innovatie, business, onderzoek en kunst binnen het immer uitdijende virtuele universum. Een perfecte gelegenheid om kennis te maken met 4DR Studios, onze leverancier 4DViews én met onze Digital Humans

In Europa geldt Immersive Tech Week van organisator VR Days Europe als hét toonaangevende evenement over alles wat zich op het snijvlak van immersieve technologie bevindt. En dat is veel, heel veel. Van NFT’s, blockchain en Web3 tot virtual-, augmented en mixed reality … en alle virtuele wezens die zich in de metaverse thuis voelen. Marktleiders, beleidsmakers, XR-enthousiastelingen, academici, start-ups en scale-ups verzamelen zich hier om te inspireren, inspiratie op te doen, kennis te delen en nieuwe kansen en verbindingen te creëren. 

VR Days

4DViews

Binnen zo’n speelveld mag 4DR Studios natuurlijk niet ontbreken. En dus zijn we deze week in verschillende hoedanigheden aanwezig in Rotterdam. Op de vakbeurs én tijdens de VR Awards. Onze stand op de vakbeurs delen we met 4DViews, onze Franse leverancier waarmee we innig samenwerken. 4DViews verzorgt namelijk het Holosys-systeem dat we gebruiken in onze volumetric capturing studio. Dankzij hun camera’s, lampen, servers en de software maken we onze volumetric video’s vertellen wij de mooiste verhalen. Het delen van een stand is dan ook een logische keuze.

Immersieve kunst

Op de gedeelde stand ontdekken bezoekers het krachtige resultaat van deze samenwerking. We tonen hier een keur aan demo’s van de Digital Humans die in de loop der tijd het levenslicht zagen in onze studio. Zoals historische hologrammen geschiedenis tastbaar maken. Of digitale fashionpersonages die het onmogelijke mogelijk maken en driedimensionale figuren die met virtuele trainingen vooroordelen ontkrachten. Een bont gezelschap dat storytelling tot een immersieve kunst heeft verheven. 

VR Award 

De VR-experience ‘The Wonder of You’ van Philips dingt mee naar een internationale VR Award. In de categorie Beste VR Marketing Campaign is deze virtuele ontdekkingsreis door het eigen lichaam één van de vijf genomineerden. Ook voor ons een hele eer, want ons zusterbedrijf Dutch Rose Media hielp mee om deze bijzondere beleving virtueel vorm te geven. Donderdag 1 december wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend gemaakt wie van de vijf genomineerden als winnaar uit de bus komt. Dat is dus nog even duimen geblazen! 

Digital Humans

Kom je meebeleven?

Al met al is 4DR Studios tijdens deze immersieve happening in Rotterdam alom aanwezig. We hebben er enorm veel zin in om iedere bezoeker te betoveren met de grenzeloze mogelijkheden die volumetric video de wereld te bieden heeft. Dat wil je echt niet missen! We zouden het dan ook heel leuk vinden je tijdens de Immersive Tech Week alle ins en outs van onze verrassende toepassingen van volumetric video in virtual, augmented en mixed reality aan den lijve te laten ondervinden. Boek dus snel je ticket en kom naar stand 55. Wij, 4DViews en onze Digital Humans staan je met open armen op te wachten. 

22-11-2022
,