Bel ons

WavyXR

De startup Wavy timmert al jaren aan de weg met innovatieve oplossingen die het mogelijk maken om laagdrempelig, thuis hartproblemen te registreren, monitoren en beheersen via ontspannings- en inspanningsoefeningen. Hierbij richt Wavy zich met name op een grote groep die jarenlang over het hoofd is gezien; vrouwen. Niet alleen hebben vrouwen met hartproblemen een inhaalslag te maken binnen de traditionele gezondheidszorg, ook blijken vrouwen meer dan mannen, behoefte aan het zelf monitoren en reguleren van hun gezondheid.

Een “Personal Coach in je huiskamer” is een onderdeel in de innovatieve oplossingen die door Wavy worden ontwikkeld voor deze doelgroep. Het onderzoek binnen Chronosphere richt zich dan ook op deze groep. 

WavyXR is een e-health oplossing gericht op vrouwen met hartproblemen die monitort, adviseert, alarmeert (indien nodig) en helpt bij revalidatie-, ontspannings- en conditietrainingen in de thuissituatie. Aan de hand van een wearable die de vrouw dagelijks draagt reageert WavyXR op onregelmatigheden. Door middel van Artificial Intelligence worden de patronen van de patiënt verwerkt tot een oplossing op maat, waarbij het de meest geschikte oefening en advies aanbiedt die de patiënt op dat moment nodig heeft. De data wordt gebundeld en verzameld, waarna het gedeeld kan worden met de cardioloog na toestemming van de patiënt.

WavyXR gebruikt een smart speaker om te communiceren met de patiënt, maar maakt daarnaast ook gebruik van een virtuele, holografische coach, die via een VR-bril geprojecteerd wordt in de directe omgeving van de patiënt. Deze unieke virtuele coach geeft advies, doet de oefeningen voor of legt uit hoe je verantwoord kunt bewegen in je eigen woonkamer.

Hoe ze de Coach in hun omgeving plaatste was verschillend, sommige prefereerde levensgroot, andere juist een stuk kleiner. Het gemak waarmee deze dames de ervaring wisten te bedienen en naar hun eigen voorkeuren aan te passen, spreekt voor de gebruiksvriendelijkheid van een XR-beleving als WavyXR. Daarnaast werd de beleving als heel immersief ervaren. De testpersonen voelen zich erbij betrokken en gaan mee in de opdrachten. Ook beschouwen ze de Virtuele Coach als betrouwbaar.

Het onderzoek naar de potentie voor een Virtuele Coach in je huiskamer is boven alle verwachtingen positief afgesloten. De testpersonen, zonder veel computer- of VR-ervaring vonden het erg leuk om te doen en deden graag de oefeningen mee, zoals voorgedaan door de volumetric Virtuele Coach.

Mede mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Metropool Regio Eindhoven, 4DR Studios en Effenaar.

,