Bel ons

My Strange Head

Onderdeel worden van iemand gevoelswereld zodat je zijn of haar gedachten kan lezen. Voor de één klinkt dat als een hele nuttige luxe, voor de ander is het echter bittere noodzaak. De productie My Strange Head stelt de vraag of de laatste technologische ontwikkelingen hiermee kunnen helpen, en deed hier binnen Chronosphere verder onderzoek naar.

Dit onderzoek was heel waardevol. Het heeft een goed inzicht gegeven in hoeverre het realiseerbaar is om een twintig minuten durende kortfilm te maken met de technieken van volumetric video en photogrammetry. Chronosphere gaf de mogelijkheid tot experiment, en dat maakte het heel toegankelijk om met deze techniek te werken

– Cassandra de Klerck

My Strange Head gaat over het waargebeurde verhaal van Nick, een surfer / biker van 29 jaar die eronder lijdt dat hij hoogbegaafd en hooggevoelig is. Zijn enige hoop is dat hij op een dag andere mensen onderdeel kan maken van zijn gedachten en gevoelswereld. Dit omdat hij het niet meer aankan dat hij nooit wordt begrepen. Nick hoopt dat de laatste technologische ontwikkelingen hier verandering in kunnen brengen. Om deze wens in vervulling te laten gaan wordt volumetric video, photogrammetry en artificial intelligence gebruikt om de kijker onderdeel te maken van het complexe, en tegelijkertijd mooie, proces dat zich in de innerlijke wereld van de hoogbegaafde Nick afspeelt.

Dit project had als doel om zowel technische als conceptuele vragen te beantwoorden. Zo wilde Cassandra kennis vergaren over hoe volumetric video het beste met photogrammetry gecombineerd kan worden, maar deed ze ook onderzoek naar wat de afstand en nabijheid van een volumetric karakter doen met het gevoel van presence en identificatie.

Wil je meer weten over My Strange Head en welke (technische) keuzes er gemaakt zijn om dit onderzoek te laten slagen? In ons artikel nemen we jou mee in dit proces, dus lees zeker verder!

Mede mogelijk gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Metropool Regio Eindhoven, 4DR Studios en Effenaar.