Bel ons

Chronosphere | And Here Happened a Murder

We nemen je mee naar het Finland van 1918. Midden in de roerige burgeroorlog die hier woedt wordt een moord gepleegd. Flash forward naar nu. Specifieker: naar de unieke 3D-proeftuin van onderzoeksprogramma Chronosphere van Effenaar Smart Venue en 4DR Studios. Hier experimenteerden we met de Finse omroep Yle met de combinatie van true crime documentaire en volumetric video.  

And Here Happened a Murder - Perspective from floor

And Here Happened a Murder is de intrigerende naam van de docu die de hoofdrol speelt in dit bijzondere experiment, vermomd als desktopgame. Hiermee wilde de omroep onderzoeken of het publiek zich beter in de slechterik kan verplaatsen als het verhaal verteld wordt in volumetric video. Hiervoor realiseerden we via Chronosphere de digitale productie van één hoofdstuk. Hierin wordt de gebruiker op de plaats delict geconfronteerd met de moordenaar en zijn gedachten.  

Voor het experiment speelde de ene groep een gewoon computerspel, de andere de volumetric-versie. En wat blijkt? De volumetric video-technologie zorgt dat experience realistischer aanvoelt, waardoor de testpersonen uit de volumetric-groep zich echt een betrokken onderdeel van de scène voelden. Ook een belangwekkende uitkomst: de spelers van de volumetric videogame hadden minder klachten over duizeligheid, misselijkheid of hoofdpijn dan de andere groep. Voorzichtige conclusie: volumetric video verhoogt de beleving en verlaagt negatieve reacties. Mooie uitkomst van een mooi experiment! 

Mede mogelijk gemaakt door Metropool Regio Eindhoven en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

, , ,