Bel ons

Dwalen in de mixed reality wereld van Essen 1887

Essen 1887 – A mixed reality journey through time, NeonReal and Essen Marketing

De ambitieuze opdracht: creëer een unieke toeristische trekpleister voor het centrum van de stad Essen in het Duitse Ruhrgebied. Het resultaat: een city tour die lang vervlogen tijden laat herleven. Zonder teletijdmachine, maar met de allernieuwste mixed reality technieken. Een baanbrekend project. Zo mag je Essen 1887 gerust noemen. Want waar anders leer je een stad kennen door naar haar verleden te reizen?

Bekende Duitse acteurs als Henning Baum werden in onze volcap-studio gefilmd en doken als avatars in de huid van historische figuren. Kostuumontwerpers en visagisten creëerden de negentiende-eeuwse look and feel. Met de allernieuwste technieken werden bijzondere voorwerpen gescand en gedigitaliseerd, kwamen historische personages virtueel tot leven en herrees het Essen van weleer in een historische wandeling door Essen anno 1887.

Bij aanvang van de bijna twee uur durende citytour krijgen bezoekers een mobiele telefoon en een speciale mixed reality-bril van Nreal. GPS doet de rest en leidt ze langs 24 bijzondere plekken in de stad. Essen 1887 is een mooi voorbeeld van hoe je met volumetric video en mixed reality een plaats creatief en positief op de kaart zet. Gefascineerd en geïnteresseerd in meer? Op onze blog vind je een uitgebreid artikel over dit project.

,