Bel ons

Voorbeschouwing El Classico

AR voorbeschouwing El Clásico 2021 met Sierd de Vos, Ziggo Sport

In aanloop naar El Clásico, de legendarische Spaanse klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona, publiceerde Ziggo Sport de voorbeschouwing op de wedstrijd in mobile AR. Commentator Sierd de Vos blikte met behulp van je smartphone vanuit je woonkamer vooruit op de wedstrijd.

De in volumetric video gefilmde Sierd de Vos kon via een webpagina in augmented reality bekeken worden (WebAR). Er hoefde dus geen app gedownload te worden. Het openen van een webpagina was voldoende om El Sierd in de woonkamer, of waar je als gebruiker maar wilde, te laten verschijnen en op de voor hem kenmerkende wijze de aanstaande wedstrijd te voorbeschouwen.

Naast het hologram van Sierd was de beleving ook nog verrijkt met animaties en historische videobeelden. Natuurlijk was het ook mogelijk om foto’s te maken die direct op social media konden worden gedeeld. Uit alle inzendingen werd een winnaar gekozen die het shirt van Ronaldo of Messi als prijs mee naar huis mocht nemen.