Bel ons

Vogue x Snapchat

Mode zo toegankelijk mogelijk maken is een van de belangrijkste doelen van Edward Enninful, hoofdredacteur van de Britse Vogue. Met dat in gedachten sloeg hij de handen ineen met Snapchat om Snapchatters over de hele wereld zeven verschillende high-end ontwerpers te laten ontdekken, vanuit het comfort van je eigen huis.

De manier waarop we mode dragen, ervaren, gebruiken en er zelfs inspiratie uit putten, is drastisch aan het veranderen als gevolg van digitale innovaties. Hierdoor begint ook de fysieke wereld van de luxe mode te veranderen. Een manier om dit te benaderen is door augmented reality in te zetten om de betrokkenheid met de online wereld te stimuleren. Dat is ook wat Vogue en Snapchat gedacht kunnen hebben toen ze deze samenwerking aangingen; Vogue x Snapchat; Redefining the Body.

De samenwerking werd op 20 juni 2022 onthuld in Cannes, met bekende gasten zoals Jared Leto en Paris Hilton. De gasten waren uitgenodigd in Centre d’Art La Malmaison om een exclusieve eerste blik op de tentoonstelling te werpen. De locatie veranderde in een meeslepende wereld met archiefstukken, hedendaagse en exclusieve stukken van Balenciaga, Dior, Gucci, Kenneth Ize, Richard Quinn, Stella McCartney en Versace.

De tentoonstelling was in totaal vijf dagen te bezichtigen. Iedereen die het evenement bijwoonde, kon door een ongelooflijke custom design kamer lopen. De gasten kregen een exclusief kijkje in de creatieve visie van de modeontwerpers.

Om de motivatie van Edward Enninful, mode toegankelijk maken voor iedereen, echt waar te maken, zou de samenwerking niet compleet zijn zonder een “at-home”-optie van het evenement. Voor iedere Snapchatter zijn er verschillende AR Snapchat Lenzen beschikbaar waarbij het mogelijk is om een aantal ontwerpen van een van de zeven ontwerpers te passen.

Binnen de AR Snapchat-lenzen zijn er twee opties; een voor je gezicht en een voor je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld op de foto gaan met het iconische Medusahoofd van Versace op je gezicht of de schokkend roze operajas van Balenciaga passen.

De samenwerking geeft een goed beeld van hoe luxe mode met behulp van immersieve technologie zijn intrede kan doen in de digitale wereld. Natuurlijk kan de tactiliteit van de 3D digitale outfits verbeterd worden, maar dit is erg moeilijk met 3D animatie. Om een outfit zo realistisch mogelijk te digitaliseren – dus met de unieke beweging van de kledingstukken wanneer ze gedragen worden – is het het beste om het real-life vast te leggen, bijvoorbeeld in volumetrische video. Hoe dan ook, de Snapchat Lenzen zijn echt een leuke manier om mode te ervaren, dus zeker thuis uitproberen!

24-06-2022